Spanje


Filters
landen
personen

Uitgelicht

Vakantiehuis Spanje

Vakantiehuis Spanje, twee woorden die voor veel mensen tot de verbeeldingen spreken en waarbij meteen aan vakantie wordt gedacht. Een vakantiehuis op het Iberisch Schiereiland, waar zowel Spanje als Portugal toe behoren, biedt een geweldig uitgangspunt voor een heerlijke vakantie in Europa.

Spanje heeft een zeer prettig klimaat, waarbij bijvoorbeeld in Andalusië de temperatuur in oktober nog altijd zo’n 20 graden kan zijn. Dus ook in voor het huren van een vakantiehuis in voor- of naseizoen is Spanje een geliefde keuze.

 

Huis huren Spanje

Dus, een huis huren Spanje? Je hebt een ruime keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van een traditionele finca. Dit woord verwijst officieel naar een stuk (landbouw)grond maar wordt vaak ook gebruikt voor een landelijk huis, soms voormalig boerderij, in het buitengebied met olijfbomen en fruitbomen in de tuin.

Ook de benaming hacienda kun je tegenkomen wanneer je een huis wilt huren in Spanje. Vaak wordt hier een groot landgoed mee bedoeld, soms met meerdere appartementen of vakantiewoningen.

En wil je een huis huren spanje nederlandse eigenaar? Dan is er een ruime keuze. Er zijn flink wat Nederlanders met een tweede huis in Spanje wat ze graag aan je verhuren als ze er zelf geen vakantie vieren.

 

Zomervakantie

Villa huren Spanje

Wil je meer luxe, ga dan voor een villa huren Spanje. Ook in Spanje groeit het comfort mee met de tijd. Zo vind je ook daar villa’s die zijn uitgerust met een sauna of jacuzzi. Of zelfs met een eigen zwembad in de tuin.

Ook zijn de faciliteiten binnen dan vaak luxe. Bijvoorbeeld een hele moderne keuken of zelfs buitenkeuken waar je heerlijk kunt barbecueën en van het buiten leven kunt genieten bij jouw villa in Spanje. Ook een airco mag natuurlijk niet ontbreken in het luxe huis. In de zomer kan het in bepaalde regio’s warmer worden dan 40 graden.

 

 

Vakantiehuis Spanje met zwembad

Een vakantiehuis Spanje met zwembad is natuurlijk de ultieme luxe tijdens jouw vakantie. Heel veel vakantiehuizen in Spanje hebben een eigen zwembad. En huur je een appartement, dan is er vaak een zwembad voor algemeen gebruik.

Vaak zijn de zwembaden bij de vakantiehuisjes niet verwarmd. Dat hoeft een groot deel van het jaar natuurlijk ook niet, in tegendeel, dan wil je juist verkoeling. Maar huur je een vakantiehuis met eigen zwembad in het voorjaar of najaar, controleer dit dan even goed. Soms haalt de eigenaar het water er dan ook uit.

 

Vakantiehuis Costa Brava

Veel mensen zoeken op, vakantiehuis Costa Brava, en dat is natuurlijk niet zo gek. Niet alleen is het een schitterend gebied aan de kust, het is eventueel ook nog per auto bereikbaar vanuit Nederland als je dat zou willen. Een vakantiehuis aan de Costa Brava biedt het genot van de zee, schitterende natuur in het achterland én natuurlijk een prachtige stad als bijvoorbeeld Barcelona nabij.

Wanneer je met het vliegtuig naar de Costa Brava gaat kun je kiezen uit de luchthavens van bijvoorbeeld Girona (Gerona) of Barcelona. Met jouw huurauto rijd je dan eenvoudig zelf naar jouw vakantiehuis. Schitterende plekjes als Begur met grote rotsen bieden vakantiehuizen bij kleine baaitjes. Ook zijn er wat grotere badplaatsen als L’Estartit aan de voet van het Montgrigebergte.

 

Vakantiehuis Malaga

Op zoek naar een vakantiehuis Malaga? Dan is er een ruim aanbod om uit te kiezen. De geliefde Costa del Sol is populair bij toeristen vanuit heel Europa en Spanje zelf. De havenstad Málaga, met ook een eigen vliegveld is hét startpunt als je een vakantiehuis huurt in bijvoorbeeld Torre del Mar, Nerja of Torrox Costa.

De verschillen tussen de verschillende badplaatsen bij Malaga zijn groot. Huur je een huis in de omgeving van Torremolinos, dan zit je in een super toeristisch gebied, met veel buitenlandse toeristen. In plaatsen als Nerja tref je meer Spanjaarden aan met een tweede huis aldaar. Ben je meer op zoek naar een natuurhuisje Spanje, dan zijn plaatsen wat hoger in de bergen erg de moeite waard, zo zijn er schitterende vakantiehuizen rondom het Parque Natural de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, zoals Competa.