België


Filters
land
personen

Uitgelicht

Vakantiehuis België

Vakantiehuis België huren? Het land van onze zuiderburen is natuurlijk erg interessant voor een korte break, familieweekend of langere vakantie. Door de schitterende omgeving van bijvoorbeeld de Ardennen of mondaine badplaatsen zoals Knokke aan de kust, is er ruimte om wat te kiezen als je een vakantiehuis wilt huren in België.

Als je een vakantiehuis boekt in het Nederlands sprekende deel van België zoals in de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen of Limburg heb je al het idee op vakantie te zijn door de andere omgeving en cultuur. Bijvoorbeeld bij de steden Brugge, Gent, Antwerpen of Leuven. Maar in het Frans sprekende gedeelte van België (grootste gedeelte van Wallonië) krijgt jouw vakantie nog een andere dimensie.

 

Huisje huren Belgie

Wil je een huisje huren Belgie, dan heb je dus behoorlijk wat te kiezen, te beginnen met de regio’s. Voor grotere gezelschappen heb je zowel keuze uit grotere huisjes als groepsaccommodaties. Maar je kunt ook kiezen uit een huisje bij een particuliere eigenaar óf op een huisjespark van bijvoorbeeld Landal, met meerdere parken in België zoals Vakantiepark Mooi Zutendaal of Village les Gottales.

Ook populaire huisjes vormen zijn cottages of meer een soort glamping-achtige tenthuisjes. Het verschilt natuurlijk nogal of je graag in de natuur je vakantie viert of liever in of nabij een grote Belgische stad. In de steden ben je vaak aangewezen op appartementen, maar daar buiten (zeker bijv. in de Ardennen) vind je schitterende grote huizen met veel ruimte en privacy.

 

Lastminute aanbiedingen

Vakantiehuis Belgische Ardennen

Zoek je op, vakantiehuis Belgische Ardennen, dan krijg je een enorme hoeveelheid aanbieders van vakantiehuizen. Deze regio is misschien wel het meest in trek als het gaat om een (korte) vakantie in een vakantiehuis dichtbij huis. De Belgische Ardennen beslaan een groot gedeelte van Wallonië en is een zeer bosrijk laaggebergte. Gezellige dorpjes afgewisseld met schitterende bossen en kleine riviertjes maken het een aantrekkelijk gebied voor toeristen.

Boek je een vakantiehuis Durbuy of in andere plaatsen als Malmedy, Stavelot of La Roche-en-Ardenne dan zit je al snel goed. Een Belgische Ardennen huisje biedt veel voor natuurliefhebbers en rustzoekers, maar ook voor actievelingen die er op uit willen trekken voor hikes of mountainbike tochten. Kortom, jouw vakantie Belgische Ardennen begint hier!

 

 

Natuurhuisje België

Overweeg ook eens een natuurhuisje Belgie, vaak gelegen middenin de schitterende natuur met veel rust en privacy. Niet op vakantieparken maar een huisje van een particuliere eigenaar. De natuurhuisjes vind je verspreid over heel België, van de Ardennen tot aan de kust. Vaak hebben deze huisjes een grote tuin of enorm erf waar de kinderen kunnen spelen, of zijn ze uitgerust met een hottub of sauna middenin de natuur.

In België zijn verschillende natuurgebieden die zeer de moeite waard zijn. Zo is er Nationaal Park de Hoge Kempen, vlakbij onze eigen provincie Limburg. Ook het Sonian Forest (Zoniënwoud) is zeer de moeite waard, met prachtige beukenbossen. Als je wilt kun je ook een natuurhuisje huren bij de Ninglinspo, een riviertje door de Ardennen.

 

Vakantiehuis Belgische kust

We schreven al even over een vakantiehuis Belgische kust. De Noordzee kust van België is zo’n 65 kilometer lang en heeft een breed zandstrand. Het is een van de voornaamste toeristische regio’s van het land. Er zijn heel wat Belgen die een eigen vakantiewoning aan zee bezitten en het daarnaast soms ook verhuren. Even heerlijk uitwaaien aan zee en genieten van de Belgische gastvrijheid en gastronomie.

Belangrijke badplaatsen in België zijn o.a. Knokke-Heist, Zeebrugge, Blankenberge, Oostende en De Panne. Vakantiehuizen vind je langs de gehele Belgische kust. Luxe huizen en villa’s meer in Knokke-Heist. Grote én kleinere huizen vind je ook in de drukke badplaats Blankenberge.

 

Huisje België

Kortom, huur je een huisje Belgie dan kun je alle kanten op. Van de mooiste natuurhuisjes in of nabij natuurgebieden voor rustzoekers, tot grote vakantiehuizen in de Ardennen voor mooie wandelingen en goed gezelschap. Wil je een villa huren Belgie, kijk dan is aan de kust in eerder genoemde badplaatsen als Knokke-Heist.

Ontdek de verschillende gebieden in Vlaanderen en Wallonië ben bepaal waar jouw volgende vakantiehuisje moet staan. Met daarna het aantal personen en aantal gewenste slaapkamers als uitgangspunt, moet het eenvoudig zijn een passend huisje te vinden voor jouw volgende reis.